AGT

          home-design
          28 Aralık 2021

          Mimar Hasan Günsev, Ev Dekorasyonu'nda AGT Çözümlerini Sıraladı

          Mimar Hasan Günsev, oturma odasından mutfağa, yatak odasından banyoya AGT ürünlerini ne şekilde değerlendirdiğini anlattı:

          görsel1

          Bence bir projeyi değerli kılan hikâyesinin ve o hikâyeyi anımsatan ruhunun olmasıdır. Mekâna girildiğinde kişilerde hissettirdiğimiz duygular, çağrışımlar işimizin başarısının skalasıdır.

          Özellikle iç mimaride bizi ayrıştıran en önemli nokta mekâna kattığımız duygudur diye düşünüyorum. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz binlerce mekân projesinde bu duygu aktarımını malzemenin bize sunduğu avantajlardan faydalanarak başardık.

          Mekan projeleri içerisinde en sevdiğim işler genellikle 360 derece ev dekorasyonları oluyor. Girişten, ıslak zemine yüzlerce denklemi bir arada çözmeniz gerekiyor. Bu çok bilinmeyenli denklemlere çözüm getirmek; canlandırdığınız hayatı birilerinin hayatına kolaylaştıracağı ve konforunu arttıracağı düşüncesi, işimizin en keyifli yanı.

          Bu süreçlerdeki en önemli destekçilerimden biri AGT. AGT; geliştirdiği mobilya ve duvar çözümleri ile kişiselleştirilebilen mekânlara fırsat sunuyor. AGT biz tasarımcılara montajı kolay, dayanıklı ve sınırsız renk ve doku seçeneğine sahip ürünleriyle tasarımın sonsuz dünyasına pencere aralıyor.

          Örneğin Antre, bir iç mekânda konseptin etkisini ilk hissettiğimiz alandır. Zemin döşemesinde tercih edilen parke mekânın tanımlanmasında güçlü bir etkiye sahiptir. Girişlerde sıcak bir karşılamanın olması için AGT’nin Toscana serisi MDF Lam ürünleri tercih edilebilir.

           

          AGT panel ve MDF Lam ürün gruplarını tasarımın kişiselleştirilmesinde önemli rol oynayan kolay işleme özelliği tüm iç mekân tasarım detayları için tasarımcıya kendine özgü yorumu katıp; aynı ürünle farklı sonuçlar almanızı sağlayabiliyor. Örneğin Niş içi kullanılabilecek Picasso Gold panel üzeri aplik aydınlatmalar ile desteklediğiniz alan özgün tasarımıyla kullanıcıya sıcak bir karşılama sunabilir. Bu teknik otel, ofis gibi alternatif mekânlar için de şık bir çözüm olabilir. AGT SUPRAMAT panellerini pirinç kulplarla destekleyerek çok şık vestiyer alanları tasarlayabilirsiniz.

          görsel2

          AGT’nin zemin çözümlerinde ise Effect serisi dokusuyla mekânın tasarımını güçlenirebiliyor. Effect Serisi Palermo Parkesi, doğal görünümü, güçlü dokusu, zengin ve estetik görünümü ile tasarımlarda tercih sebebi olabiliyor.

          AGT parkelerinin, kolay montaj özelliği proje uygulama sürelerini kısaltıyor. Çizilmeye karşı dayanıklı yüzeylere sahip AGT parkeleri, mekân sahiplerine gönül rahatlığıyla önerebiliyoruz.

          görsel3

          Biz kendi projelerimizde kendi mimari dilimiz çerçevesinde AGT ürünlerine yer veriyoruz. Yaptığımız tasarımlarda bazı duvar yüzeylerini AGT profillerinden seçiyoruz. Bu seçimleri bazen de ahşap ürün için düşünülmeyen banyo gibi ıslak hacimli mekanlar için de olabiliyor. AGT profilleri farklı nem ve ısı ortamlarına dayanıklı yapıları ile korkusuzca farklı yüzeylere uygulayabildiğimiz ürünler.

          AGT supramat panelleri mat görünümleriyle elegan bir hava oluşturmanın ötesinde antibakteriyel yüzey teknolojisi sayesinde de mekan kullanıcılarının hijyen ve sağlığına katkı sunuyor.

          görsel4

          Bazen malzemeyi bilinen kullanım amacından farklı çözümler için de kullanmak tasarımcının hayal gücünün sınırsızlığını ortaya çıkartıyor. Örneğin AGT’nin parkelerini desen ve dokularındaki zenginlik sayesinde bazen bir yatak başlığı, bazen de dolap arkalığı amacıyla kullanabiliyoruz.

          görsel5

          Pandemi ile birlikte daha da ev içi gündemine giren home office kavramıyla AGT çözümleri sınırsız seçenekler bize sunuyor.

          görsel6

          Bir ev konseptinin güçlü etkisini en yoğun hissedeceğiniz mekânlardan biri de mutfaklardır. Mutfakta kurguladığınız çözümler, etkili ve özgün tasarımlar haricinde kullanıcının hayatını da kolaylaştıracak öğelerden seçimlerin olmasını gerektiriyor.

          görsel7

          Mutfak tasarımlarında ilk göze çarpan mutfak kapaklarının modeli ve rengidir.. kapak açıldığındaki uyumsuzluğun önüne geçiyor. Antibakteriyel ve çizilmeye karşı korumalı AGT panelleri mutfak alanlarına uzun ömürlü ve güvenilir ürünler kazandırıyor.

          görsel8

          Her mekana, alana, özel çözümler sunan AGT profillerini ürünü görmeye alışık olmadığımız çözümle tezgah alnına da uygulayabiliyoruz.


          görsel9

          • Tasarımcı