AGT

          home-design
          05 Ekim 2021

          İç Mimar Hakan Kütahya’nın Gözünden Duvar Paneli Kullanımı

          İç mimar Hakan Kütahya AGT Trend Önerileri bloğuna duvar paneli kullanımı hakkındaki detayları ve kullanım seçeneklerini anlattı.

          Merhaba ben İç mimar Hakan Kütahya…

          Sizlere bu yazımda biraz duvar panellerinin öneminden, günümüzde nerelerde ve nasıl kullanıldığından bahsetmek istiyorum.

          Duvar panelleri, mekan girişlerinde; salon,yatak odası ve hatta tüm odalarda sıklıkla kullanmayı tercih ettiğim bir ürün haline geldi. Örneğin girişte portmantoların, dolapların yerine bu panelleri kullanıp askılarla daha güzel alanlar oluşturabiliyorum. Önlerine bench yerleştirerek de kullanabiliyorum. Ürün hem alanı dolduruyor; hem de mekana ferah bir görünüm kazandırıyor.

          Yatak odalarında, duvar panellerini yatak başlarına tam veya yarım şekilde uyguluyorum. Böylelikle Türkiye’de en çok zorlandığımız yatak başı sorunsalını ortadan kaldırıyorum. Salonlarda TV ünite arkasında veya çok büyük bir duvar olduğu durumlarda alanı panellerle kaplayıp daha sıcak hale getiriyorum.  

          Duvar panelleri renk, doku ve model bakımından oldukça çeşitliliğe sahip bir ürün. Bu yüzden genel mekanın konseptine uyabilecek ürün bulmak konusunda çok fazla problem yaşamıyorum. Görsel anlamda zengin ve şık gösterebilecek bir ürün olduğu için de panelleri tercih edebiliyorum. Duvar panellerinin en güzel özelliklerinden birisi de dolap kapağı haline rahatlıkla getirebilmeniz. Çok yakın zamanda hem duvarını hem de dolabını yaptığım evimin giriş alanını çok daha hoş gösterdi.

          Mutfak veya misafir odalarında ise genelde yarım duvar şeklinde kullandığım paneller sayesinde alanın bütününü standart alanların dışına çıkartıp country evlere gönderme yapabiliyorum. Böylelikle dikkatleri üzerimize çekebiliyoruz.

          İçmimarlık çok göreceli ve bakış açısına göre çok farklı şekillenebilen bir sanat. Meslektaşlarımın bu malzemeyi keşfettikten sonra yapamayacakları iş de tasarım da yok diye düşünüyorum. İstenirse tavan bile kaplanabilir. Özellikle ticari mekanlarda cafe ve restorant gibi yerlerde çok ilgi çekici olacaktır. Mutfaklarda ise ada önleri ve yüzeyleri kaplanabilir. Sınırsız yer döşeyebilir tasarımınıza ekstra katkı sağlayabilirsiniz. Ben bu ürünleri son zamanlarda tüm tasarımlarımda bir yaşam alanının içine mutlaka yerleştiriyorum.  

          Özellikle evinizin boş alanlarında buraya nasıl bir şey yapabilirim dediğiniz noktada bir berjer arkası, bir sehpa arkasını belirleyip ya da şömine kenarlarını bu ürünlerle kaplayabilir, evinizin boşluğunu daha güzel hale getirebilirsiniz. Mutfakta kahve köşelerinde duvarı komple veya yarım kaplamak hoş olacaktır. Mutfak tezgahının karşı tarafı bomboş olup orayı yarıya kadar seramik ve genel konsepte uyacak şekilde kaplamak tasarımınıza destek olacaktır. 

          Kısacası duvar panellerinde renk, doku ve yüzey seçenekleri sayesinde elde edemeyeceğiniz hiç birşey yok. Bu panellerin yakında tüm evlerde uygulanıp, görülüp uygulanacağına adım gibi eminim.

           

          • Tasarımcı